Wereldfeest 't Origineel ontmoet Geel

't Origineel ontmoet Geel op zaterdag 20 april is een dag boordevol uitwisseling tussen Gelenaren. Geelse 'Vlaamse' verenigingen en Geelse multiculturele verenigingen willen hun samenwerking op het wereldfeest tonen.

Het feest begint om 14 uur met muziek en dans. Ga tussen 14 en 18 uur langs de verschillende standjes en proef van wereldse gerechten. Of toch zin in een hoofdmaaltijd?

Dat kan ook natuurlijk! De eetbonnen voor de hoofdmaaltijd koop je vooraf bij de verenigingen van 't Origineel of bij dienst gelijke kansen, Diestseweg 146 aan 4 euro of op het feest zelf aan 7 euro. Na 18 uur barst een wereldfeest los met kleurrijke deuntjes.

meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, gelijke.kansen@geel.be

Sluitingsdag 15 april

Op maandag 15 april zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten naar aanleiding van Palmenmarkt. Het zwembad is tijdens de paasvakantie op weekdagen open vanaf 12 uur.

Vanaf 14 uur kun je van de springplanken duiken. 's Morgens, 's middags en 's avonds kun je baantjes trekken. In het weekend is het zwembad open van 10 tot 17 uur (springplanken vanaf 14 uur open). Op zondag 21 april, met Pasen, is het zwembad gesloten.

meer info: www.geel.be

Hinder op Westelijke Ring tijdens paasweekend

De toekomstige fietsostrade 'F105 Herentals-Balen' loopt langs de spoorlijn van Geel en dus ook onder de Westelijke Ring. Om als fietser vlot, veilig en autovrij de ring te kruisen, bouwt provincie Antwerpen een fietstunnel onder de ring.

Tijdens het paasweekend schuift de aannemer de fietstunnel onder de ring van Geel. Daarvoor is de ring ter hoogte van Rauwelkoven afgesloten van vrijdag 19 april om 9 uur tot dinsdag 23 april 6 uur. Aan de verkeerslichten ring - Larumseweg wordt de ring afgesloten.

Aan de andere kant van de brug wordt de ring afgesloten net na de afslag naar Rauwelkoven. De afrit naar Rauwelkoven aan de kant van Larum en de oprit aan de kant van het voetbalstadion kun je wel het hele weekend gebruiken. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de E313. Na het paasweekend volgt nog de afwerking van de betonnen tunnel.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Wereldbar 'La Buena Onda' neemt tijdelijk de Halle in

Het Geelse stadsbestuur ging de voorbije weken op zoek naar creatievelingen die een tijdelijke invulling willen geven aan de ruimtes van voormalig cultuurcafé de Halle. De drie kandidaten werden door een jury beoordeeld en het contract gaat naar GlokaalPlan.it met hun concept La Buena Onda, een wereldbar in een zuiderse sfeer. La Buena Onda opent haar deuren tijdens Palmenmarkt.

Buena Onda, wat vrij vertaald 'goede sfeer' wil zeggen, is meer dan een wereldbar. Ze willen heel wat evenementen organiseren zoals workshops, muziekoptredens, kunstexpo's, comedy, tapasavonden enzovoort. Zowel het interieur als de menukaart krijgt een zuiders accent.

GlokaalPlan.it wil vooral werken met lokale, seizoensgebonden, bio en fair trade producten.

In de kelder van de Halle biedt La Buena Onda ruimte voor workshops, lezingen, live optredens, culinaire avonden of bedrijfsevenementen zoals recepties en netwerkborrels.

La Buena Onda neemt tot eind september haar intrek in de Halle. Als het project positief geëvalueerd wordt door het college van burgemeester en schepenen, komt er misschien nog een vervolg met een ander project.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Geel doneert bibliotheek aan pleegzorg

Van maandag 15 tot zaterdag 27 april zet stad Geel pleegzorg extra in de kijker in de bibliotheek. Daarmee wil het stadsbestuur helpen om nieuwe pleeggezinnen te vinden.

Als Pleegzorggemeente wil stad Geel samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen op zoek gaan naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben. Om die zoektocht te ondersteunen krijgt de bibliotheek tussen 15 en 27 april een kleine make-over.

Pleegzorgboeken voor groot en klein krijgen een prominent plekje in de bib en iedereen die wil krijgt een leuke bladwijzer mee.

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

meer info: www.pleegzorgprovincieantwerpen.be

Je fiets of auto parkeren tijdens Palmenmarkt

Tijdens Palmenmarkt vallen veel parkeerplaatsen weg in het centrum. Gelenaren die een bewonerskaart hebben en tijdens deze periode moeilijk een parkeerplaats vinden in hun eigen zone, mogen hun bewonerskaart ook gebruiken in een andere zone.

Tijdens Palmenmarkt kun je vanaf vrijdag 12 april om 17 uur tot en met dinsdag 16 april om 22 uur in het centrum van Geel gratis bovengronds parkeren.

Kom je met de fiets naar Palmenmarkt? Maak dan gebruik van de fietsenstallingen. Je vindt een fietsenstalling aan het kruispunt Nieuwstraat-Markt en op de parking tussen De Waai en het stadhuis.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be